Marieke Schneemann

Marieke Schneemann, Photo: Marco BorggreveMarieke Schneemann studeerde aan de Musik Hochschule Stuttgart en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij FransVester, waar zij het solodiploma Cum Laude behaalde. Zijontving de Nicolai Prijs, de eerste prijs op het Tromp Concours en de ZilverenVriendenkransvan het Concertgebouw.

Zij was solofluitist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest met chef dirigent Valery Gergiev en speeldedaarnaast in het Fodor Kwintet, de Amsterdamse Bach Solisten en het Nederlands Blazers Ensemble waarmee zij over de hele wereld optrad en talrijke tv en cd opnames maakte.

Zij is regelmatigte gast op menig internationaal festival, waaronder het Internationaal Kamer Muziek Festival Utrecht, Delft Chamber music Festival, Orlando Festival.

Zij maakte CD’ s met pianist Ralph van Raat (Rudolf Escher (Attacca)), “Schneemann en van Raat geven grauwe Hollandse luchten hun verdiende internationale allure.” (Luister), met pianiste Marietta Petkova (Gabriel Faure(Challenge Classics)), “Zang liefhebbers laten het wel om mee te zingen omdat de fluit en piano je herhaaldelijk de adembenemen.” (Luister), met cimbalisten Michiel Weidner en Jan Rokyta en multiartiest Armando (Bartok, “Uniek!” (Volkskrant) en Fortepianist Bart van Oort (Schubert (Quintone)).

Zij speelt in het OrlandoKwintet en heeft een eigen serie in Felix Meritis Amsterdam met Schneemann & Co. wat klassieke kamermuziek op authentieke en moderne instrumenten brengt in combinatie met toonaangevende performers zoals beeldendkunstenaar Armando, schrijvers Nelleke Noordervliet en ToonTellegen, restaurateur Joop Braakhekke en rembrandt specialist Ernst van de Wetering. Schneemann & Co. Playground! brengt programma’s met verschillende generaties musici op het podium in combinatie met beeld en tekst.

Ook legt zij zich de laatste jaren toe op het uitvoeren van Berio Sequenza III voor vrouwen stem en ontwikkeld zij zich daarnaast als beeldendkunstenaar.

Marieke Schneemann geeft les op het Conservatorium van Amsterdam.